Körút San Franciscóban, Michael Curryvel

Ha a Golden Gate Parkban járt, nem győzött álmélkodni az itteni sokaság természetén; nem betolakódónak látszottak a sötétzöld tájban, hanem mintha még emelték is volna a szépségét. Klassz külföldi bicikliken tekertek az ösvényeken, kis csoportokban piknikeztek a bársony füvön, vagy a zenekioszk előtt üldögélve hallgatták a vasárnapi hangversenyt.






Kinyilatkoztatással értek fel a város múzeumai is, amelyekben igazi régi mesterek munkái voltak; vasárnaponként zsúfolásig megteltek hétköznapi emberekkel, családokkal, akiknek láthatólag teljesen természetesnek tűnt a múzeumba járás.
Michael a hétvégeken csípett le órákat a tanulásból, hogy kószálhasson a De Youngban, és áhítattal bámulhassa El Greco űzött tekintetű, horpadt szürke arcú, fenséges Assissi Szent Ferencét.

Kívülről nem egy szépség, de a kiállítások tényleg érdekesek lehetnek, ha valakit érdekel, a múzeum honlapján nézelődhet.


El Greco Assissi Szent Ference:


Az egyik hétvégén elmentek egy régimódi színházba a Geary utcában, és megnézték a My Fair Lady-t. Ettől kezdve gyakran jártak "kisszínházakba", hogy híres darabokat lássanak: Albert Camus-től a Caligulá-t, Makszim Gorkijtól az Éjjeli menedékhely-et, és egy James Joyce-ból adaptált furcsa monológegyveleget, amelynek az volt a címe, hogy Ulysses az alsóvárosban.

Michael nyilván nem pont ezeket az előadásokat/filmeket látta, de azt hiszem, kedvcsinálónak ezek is megteszik.









Michael bácsi megígérte, hogy ha elkezdődik az operaidény, elviszi a Bohémélet-re.


Szerette a kis mozikat, ahol külföldi filmeket vetítettek, volt belőlük legalább egy tucat; itt látták a Vasárnap sohá-t Melina Mercourival, és Fellini Édes élet-ét, Michael életének legcsodálatosabb filmjét.






(Részletek Anne Rice Boszorkányok órája c. könyvéből)

Most már akkor is lesz mit néznetek, ha egy hónapig nem írok semmit :) Ráadásul nekem sem ártana művelődnöm, ebből a sok mindenből csak a My Fair Ladyt láttam. Mikre nem jó a YouTube! :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése